Чому діти більш вразливі до виникнення комп'ютерного зорового «моніторного» синдрому?


З досліджень стало відомо, що дошкільнята часто перевищують допустимі часові норми перебування перед комп'ютером, планшетом, телефоном. Через це їх очі піддаються впливу екранів. Це значно підвищує ризик виникнення дискомфорту, втоми очей, помутніння зору, виникнення головного болю.

Існує кілька факторів, які роблять дітей більш вразливими до виникнення комп'ютерного зорового «моніторного» синдрому, а саме:

  • - низький рівень самоконтролю – безперервні комп'ютерні ігри протягом кількох годин призводить до напруження акомодації, інколи без симптомів. Ця напруга акомодації може відбуватися раніше і залишатися непоміченою;
  • - хороші адаптаційні здібності – часто діти не розуміють, що у них погіршується зір, вони вважають, що це нормально. Часто діти просто бояться, що їхні батьки заборонять їм грати в комп'ютерні ігри, тому не кажуть їм про свої проблеми із зором;
  • - ергономіка комп'ютерів, які не адаптовані під зріст дітей і підлітків, що призводить до посилення тиску на очі;
  • - діти рідко піклуються про своє робоче місце і часто працюють в умовах поганого освітлення, оскільки їх сутінковий зір краще, ніж у дорослих.