Короткозорість. Як проявляється?


  • Довге сидіння за комп'ютером та інтенсивна робота з паперами призводять до того, що очі швидко втомлюються, в них виникає відчуття печіння, різі та болю. Очі червоніють, іноді виникає сльозотеча. Картинка поблизу стає менш чіткою, а далекі предмети немов розпливаються, може з'явитися двоїння. Якщо погіршення зору носить тимчасовий характер, то мова, можливо, йде саме про спазм акомодації (несправжньої короткозорості).

  • Школяр, який страждає спазмом акомодації, швидше втомлюється на заняттях, особливо якщо вони вимагають зорового напруги. Через це часто знижується успішність - вчорашній відмінник або хорошист може «з'їхати на трійки». При цьому у дитини з'являються головні болі, причину яких часто не можуть визначити і відносять за рахунок вікової перебудови організму.

  • Тривалість цього захворювання коливається від декількох місяців до кількох років, в залежності від загального стану пацієнта, режиму його життя, характеру роботи. Спазм акомодації може згодом перейти в справжню короткозорість.